ARSAN.VINAS.BE

 

HOOFDMENU  |  WIE ZIJN WIJ  |  NIEUWS  |  CONTACT   

 
 Home
 Presentatie
 Producten
   @ Koffer 60 aroma's
    @ Doos 20 aroma's
   @ Geschenkdoos
   @ Individuele aroma's
 Prijzen
 Bestellen
 Links en referenties
 Contact
 
    PRODUCTEN
>> Wijnaromakoffer 60 aroma's

arômes et senteurs du vin arsan

De volledige aromakoffer is een solide kunststof koffer die 60 aroma’s bevat, en ook een handleiding. Die bestaat enerzijds uit een geplastificeerde lijst van de aroma’s, en verder een uitvoerig boekje  met een beschrijving van wijnstreken, wijndruiven en de aroma’s van wijn, een echte handleiding tot het herkennen van wijnaroma’s.

Deze aroma’s zijn vervat in paraffine in een flesje met aangepast dekseltje. De opening van het fles is zo gemaakt dat u beide neusgaten tegelijk kan gebruiken. Als extra is ook een toestelletje dat u toelaat om tot vier aroma’s tegelijk te ruiken. Zo kan u ook complexe en samengestelde geuren gaan herkennen, die praktisch altijd aanwezig zijn in wijn. Vermits de geurstof in een vaste vorm in opgenomen, kan u het flesje makkelijk doorgeven als u de aromakoffer in gezelschap gebruikt, en zonder risico als het omvalt.

Bekijk de volledige lijst van 60 aroma's  (PDF-document)

 

>> Wijnaromadoos 20 aroma's

De versie van 20 aroma’s is vervat in een houten kistje, met een selectie van de meest voorkomende en meest bekende aroma’s die in wijnen kunnen voorkomen (fruit, bloemen, kruiden, …).

Net als in de volledige koffer is er ook een geplastificeerde lijst van de aroma’s en een uitvoerig boekje  met een beschrijving van wijnstreken, wijndruiven en de aroma’s van wijn inbegrepen.

 

arômes et senteurs du vin arsan

Er zijn vijf varianten van deze wijndoos.

Vier ervan bevatten een beperkte selectie van de aroma’s die in de volledige geurkoffer van 60 aanwezig zijn. Het zijn de basisversie, witte wijn, rode wijn en Languedoc. In elke kofffer vindt u precies die 20 aroma’s die het meest in deze wijn voorkomen. 

Een speciale wijndoos is de “uitbreidingsset”. Dit zijn 20 aroma’s die niet in de basiskoffer van 60 aroma’s voorkomen, en die voor de gevorderde wijnkenner of vinoloog een belangrijke uitbreiding vormen. Het is uiteraard de enige set van 20 aroma's die relevant is voor wie reeds een aromakoffer van 60 bezit.

Klik hier voor een overzicht van aroma's van de respectievelijke varianten:

De 20 aroma’s van de basisversie

De 20 aroma’s van de versie ‘witte wijn

De 20 aroma’s van de versie ‘rode wijn

De 20 aroma’s van de versie ‘Languedoc

De 20 aroma’s van de “uitbreidingsset” (20 interessante nieuwe aroma's die niet in de basiskoffer zitten)

>> Geschenkkist wijnfles + 4 wijnaroma's

Het geschenkkistje is een houten kistje dat plaats biedt aan één fles wijn en vier aroma’s. Hiervoor kunnen de aroma’s geselecteerd worden die dominant aanwezig zijn in de geselecteerde wijn. Verdere personalisering is mogelijk: op vraag kan ook een fiche gemaakt en toegevoegd worden over de wijn en de dominante aroma’s, en kan een eigen logo worden gedrukt.

Ideaal voor alle wijnprofessionals: importeurs en handelaars, cavisten, wijnboeren en wijnproducenten. 

Deze geschenkkist kan voor u op maat worden gemaakt: een fiche met een beschrijving van de wijn en van de aroma's, vier aangepaste aroma's volgens uw wensen, bedrukking van het deksel met het logo en/of de naam van de wijn of van uw wijnhandel.   

>> Individuele aroma's

Arôme de Clou de Girofle

 

Alle aroma’s van de geurkoffer en van de aanvullende set van 20 aroma’s zijn ook apart te verkrijgen. Dit kan handig zijn als u alleen één of enkele aroma’s wil uittesten, of als u een potje heeft laten vallen.

 

 

© Wijnhuis Vinas 2005-2012