ARSAN.VINAS.BE

 

HOOFDMENU  |  WIE ZIJN WIJ  |  NIEUWS  |  CONTACT   

 
 Home
 Presentatie
 Producten
   @ Koffer 60 aroma's
    @ Doos 20 aroma's
   @ Geschenkdoos
   @ Individuele aroma's
 Prijzen
 Bestellen
 Links en referenties
 Contact
 
    PRESENTATIE
>> Voor wie?

Voor iedereen die beslist heeft dat hij of zij beter wil leren wijnproeven

Voor alle wijnliefhebbers, van de beginnende wijnkenners tot de ervaren wijnproevers, die op een makkelijke en vooral nuttige manier willen bijleren

Voor wijn- en voedingsprofessionals waarvoor een ondersteuning en hulp bij het nog beter herkennen van de olfactieve component van wijn welkom, zoniet noodzakelijk is.

>> Waarom?

 

Om het ruikvermogen te stimuleren en te ontwikkelen, want het goed ruiken van het boeket van een wijn is een belangrijk onderdeel van het wijnproeven.

Om de aroma’s die het meest in wijn voorkomen te kunnen herkennen en ze in het geheugen op te slaan, om uit deze kennis te kunnen putten tijdens het wijnproeven

Om zo actief mogelijk te kunnen deelnemen aan wijndegustaties, om de aroma’s beter te kunnen benoemen en bediscussiëren, en wijnen tijdens een blinde proeverij makkelijker te herkennen.

 
>> Wat is de aromakoffer?

Een solide kunststof koffer met 60 verschillende aroma’s, die allemaal voorkomen in wijn (aroma’s van fruit, groenten, bloemen, animale geuren, kruiden, enz)

De aroma’s in de potjes zijn niet opgelost in een vloeistof zoals bij geurdozen van andere merken, maar zijn vervat in een vaste stof, een soort was. Dit geeft het product een solide en vaste vorm, zodat u de koffer jarenlang kan gebruiken. Daarbij gaan de aroma’s niet verloren als een potje per ongeluk omvalt. 

Inbegrepen zijn een vernuftig toestel waarin u tot vier aroma’s tegelijk kan plaatsen, en ook een uitgebreid boekje met een beschrijving van wijnstreken, wijndruiven en de aroma’s van wijn, een echte handleiding tot het herkennen van wijnaroma’s. Zo kan u rustig bij u thuis enkelvoudige en complexe aroma’s leren herkennen

 

 

© Wijnhuis Vinas 2005-2012